A szürke ötven árnyalata

Az Amazon.com oldalon is csúcstartó, 4 hónap alatt 4 millió példányban fogyott el, és a magyarországi sikerlistákat is jó ideje vezeti A szürke ötven árnyalata. 

 A korábban tévés szakemberként dolgozó, ma már E L James néven publikáló Erika Leonard valószínűleg maga sem reménykedett ilyen elsöprő sikerben. A történetet először egy kisebb, e-könyvekre és print-on-demandra szakosodott ausztrál kiadó, a Writer's Coffee Shop gondozásában jelentette meg, mivel a sikamlós részek miatt hagyományos kiadásra nem mert vállalkozni. A gyors siker hatására a Random House kiadója, a Vintage Books 1 millió dollárért vásárolta meg a kiadási jogokat.
A trilógia kötetei az amerikai papírkönyv és ekönyv toplisták első három helyét áprilisi megjelenésük óta vezetik. A BookScan szerint a kötetek a felnőtt fikciós irodalmi piac egészének 25%-át szerezték meg az elmúlt hetekben, ami példa nélküli. A Vintage-nél történt megjelenést követő hetekben 37 országban adták el a könyv jogait. A kiadó több mint 9.500.000 nyomtatott példányt nyomtatott ki az Egyesült Államokban, és állításuk szerint az ekönyv értékesítés sem marad el sokkal a papírfogyások mögött.

A trilógia második kötete A sötét ötven árnyalata (várható megjelenés 09.28), harmadik kötete A szabadság ötven árnyalata.

A regény a canadahun, a data.hu oldalon kereshető. A regény felnőtteknek szól, csak 18 éven felülieknek szól!