Ingyen szoftverek

Mobipocket
Az e-könyv-olvasók által emészthető formátumúvá lehet konvertálni olyan szöveges fájlokat, amelyeket egyébként nem támogat az eszköz, vagy tördelésük, ékezeteik nem megfelelőek. Használata nem túl bonyolult, az "Import from existing file" felirat alatti sorokban kell kiválasztani, hogy milyen fájlt szeretnénk konvertálni, majd nagyjából csak az OK gombra kell kattintani, és megadni, hova szeretnénk menteni a fájlt. Az alkalmazással saját másolásvédett e-könyveket is létre lehet hozni, melyekhez a "Create new publication" menüpont alatt sablonokat is tartalmaz.

Letöltési link

A hivatlaos angolnyelvű weboldalról pedig ingyen lehet letölteni tartalmakat is.

Könyvtár v5.2.0.200
Ingyenes, otthoni célra készült általános nyilvántartható. Alkalmas különböző médiák, például könyvek, CD lemezek, DVD-k, stb nyilvántartására, kategorizálására.

CoolReader 3.0.56
E-könyv olvasó alkalmazás. Támogatja a legtöbb ismert formátumot. Könyvjelzőinket a korábban megnyitott dokumentum esetében is megjegyzi.

Calibre 0.8.70
A Calibre egyszerre egy e-könyv olvasó, szinkronizáló és konvertáló egyben. Alkalmas a különféle e-könyv formátumok kezelésére, átalakítására, kezelésére és azok elmentésére. Támogatja a CBZ, CBR, CBC, CHM, EPUB, FB2, HTML, LIT, LRF, MOBI, ODT, PDF, EKT, PML, RB RTF, TCR, TXT, EPUB, FB2, OEB, LIT , LRF, MOBI, EKT, PML, RB, PDF, TCR, TXT formátumokat. Felhasználható még a különféle hírcsatornák kezelésére, iPhone, iPad vagy iPod átalakításokkal, szinkronizálásokkal.
Letöltési link

GooReader3
A szoftver a Google Books online elérhető milliós nagyságrendű adatbázisát kezeli, online könyvtárban keres (cím, szerző, vagy kulcsszó alapján), ahol többnyire fizetős könyvek és folyóiratok érhetőek el, de szép számmal találhatunk köztük ingyenes kiadványokat is. A találati listán látható borítókra lépve ikonnal jelzi, melyik könyv olvasható ingyenes, vagy letölthető pdf-be. Mutatós felület, egyszerű kezelés.