Fanfiction polc

A fanfiction-t rajongói irodalomnak lehetne fordítani. A nagy népszerűségnek örvendő műalkotás rajongók általi „továbbírását” jelenti. Ezekben a művekben hol magát a történetet folytatják, hol csupán az eredeti történet szereplőit mozgatják, az eredeti cselekménytől adott esetben homlokegyenest eltérő történetben. A fanfiction-ok jellemzője, hogy többnyire nem papíron publikálják őket, hanem az interneten erre a célra létesített oldalakon gyűjtik össze őket.
A világ legnépszerűbb ilyen oldalán a leginkább kedvelt könyvsorozatok:
  1. Harry Potter
  2. Twilight
  3. Lord of the Rings (Gyűrűk ura) 
  4. Percy Jackson and the Olympians (Percy Jackson és az olimpiosziak
  5. Hunger Games (Éhezők viadala) 
Magyarországon is talán a Harry Potter a legnépszerűbb. Az egyik legnépszerűbb szerző AgiVega akinek írásai több díjat is nyertek. Botrány a Roxfortban
Információk a szerzőről, további írásai a http://www.masodikatlantisz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=55 linken.

Szintén jó tollú író Deszy, a Harry Potterről szóló írásait a következő linken találod meg: http://hpfic.blogspot.hu/. A Twilight fanfictonjai a http://twilightsaga-stories.blogspot.hu/ oldalon találhatók meg. (Hamarosan erről az oldalról közvetlenül is ingyen letölthető lesz közülük jó pár.)

Van aki például megírta a Harry Potter  folytatását is. Ezt a Harry Potter polcon megnézheted a blogban.