Olvasásra ajánlom

Igyekszem összefoglalást adni azokról a könyvekről amiket olvastam, ezeket másoknak is bátran ajánlom olvasásra.

Karen Marie MoningTündérkrónikák 

A sorozat egy lány körül forog, aki Írországba utazik, mert meg akarja tudni, hogy mi történt testvérével, akit brutálisan meggyilkoltak. Az izgalmas, humoros, romantikus történet bővelkedik fordulatokban és az ötödik rész végén is tartogat meglepetéseket. 
Az öt könyv:
  1. Keserű ébredés
  2. Álom és valóság
  3. A hajnalra várva
  4. Rossz hold kelt fel
  5. Új nap virrad

AGIVEGA, LILIAN H.

Második Atlantisz trilógia

A trilógia előtörténete ingyen letölthető innen. Ha érdekel, hogy lettek a tündérek az atlantisziak  rabszolgái.

Első könyv: A tízezer éves varázs
Atlantisz réges-régen még egy  virágzó birodalom volt, és évezredekkel az emberiség többi része előtt járt. Azonban a tündöklésére árnyékot vetett a rabszolgaság intézménye. Néhány ezer évvel korábban ugyanis tündérek érkeztek a szigetre, akik kivívták az akkori uralkodó haragját. Ez a király úgy határozott: mágikus úton megfosztja a varázserejüktől, repülési képességüktől, és rabszolgává teszi a tündéreket.
Ahogy múltak az évezredek a tündérek fokozatosan visszanyerték hatalmukat, és titokban szervezkedni kezdtek rabszolgatartóik ellen. Atlantisz a pusztító mágia hatására süllyedni kezdett, vízbefúlásra ítélve az ott élő embereket.
Ám az akkori atlantiszi király élete utolsó, nagy varázslatával elérte, hogy népe a sziget elmerülésekor sellővé változzon, és életben maradjon a tenger mélyén. A sellőknek ezután már nem kellett volna mást tenniük, mint partra úszni a legközelebbi szárazföldön, hogy ismét emberré váljanak. A király azonban nem számolt azzal, hogy meggyilkolják, még mielőtt elárulhatná alattvalóinak, hogyan nyerhetik vissza eredeti alakjukat.
Az atlantisziak tehát sellővé váltak, de a tündérektől való félelmükben a vízfelszínt messze elkerülték, és az Atlanti-óceán mélyén alapították meg Második Atlantiszt.
A sziget pusztulása óta tízezer év telt el, és ezalatt az idő alatt az atlantisziak módszeresen kitörölték kollektív tudatukból a felszínen töltött idők emlékeit. Gyermekeiknek szándékosan nem meséltek a szárazföldi múltról, amely néhány generációval Első Atlantisz pusztulása után már csak a legendáikban létezett.
Ennek az elmaradott, a világ többi részétől elzárt népnek a fiaként vetődik partra Azaész, Második Atlantisz trónörököse, és csodálkozik rá a világra, amely ugyancsak megváltozott az elmúlt évezredek alatt...

Második könyv: Az elveszett tündérfalu
Tíz évvel járunk az első kötet, a Második Atlantisz eseményei után. Hőseink felnőttek, és problémáik már nem kamaszos botorságok, hanem a felnőttkor jóval komolyabb gondjai. Azaész, miközben attól tart, hogy varázsereje ismét rossz útra téríti, kénytelen azzal is szembenézni, hogy édesapja betegsége miatt hamarosan rászáll a korona. Aengus a pilisi erdő mélyén rálel egy eddig ismeretlen tündérkolóniára, ahol az őskori matriarchális társadalmak törvényei uralkodnak. Szerelemmel és árulással egyaránt meg kell küzdenie, miközben megpróbál változtatni a magyarországi tündérek évezredes, kegyetlen szokásain. 

Harmadik könyv: A Bermudák királynője
A Bermuda-háromszög hatalmas varázserejű, de gonosz királynője évezredek óta ejti fogságba a mélytengeri birodalma felett elhaladó hajók utasait, hogy velük egészítse ki elöregedő alattvalói sorát.
A Második Atlantisz-trilógia befejező kötetében a királynő, aki maga is Atlantiszból származik, nagyobb halra veti ki a hálóját, mint valaha: Atlantisz királyát, Azaészt szemeli ki áldozatául. Nem Atlantisz királya azonban az egyetlen uralkodó, aki rablók kezére kerül, s míg a pilisi tündérek Azaész nyomába erednek. A víz alatti városban pedig egymást követik a rejtélyes események, melyekre sem a tudomány, sem a mágia nem talál magyarázatot. Az eluralkodó káosz közepette féltve őrzött titkok és félreértelmezett jóslatok kerülnek a felszínre, de vajon a megoldást vagy a pusztulást hozzák el?Harlan Coben Az erdő
Paul Copeland tizennyolc évesen felügyelő volt egy nyári táborban, ahol a családjával töltötte a nyarat. Azon az éjszakán négy táborlakó, köztük a nővére kiszökött az erdőbe. Őt és egy fiút még soha többé nem láttak, a másik két fiatal holttestét megtalálták.
Húsz évvel később Paul megyei ügyész, politikai ambíciókkal. Egyedül neveli lányát sogórnője, és annak a férje segítségével. A férfi élete egyik legnehezebb ügyén dolgozik, egy befolyásos ember fiát vádolja azzal, hogy megerőszakolt a barátjával egy táncos (prosti) lányt. Az igazságért folytatott harc közben szembe kerül a fiát védő gazdag családdal, akik mindent megtesznek, hogy megtörjék és alkudjon meg. Közben előkerül egy holttest, amit megpillantva főhősünk élete fenekestül felfordul, ugyanis a férfi nagy valószínűséggel ugyanaz a fiú, aki a nővérével együtt tűnt el nyomtalanul.
Copelandban feltámad a remény, hogy hátha a nővére még él. Apjának (aki egyedül nevelte miután anyja elhagyta őket, és haláláig kijárt az erdőbe egy ásóval) tett ígérete miatt is, hogy folytatja a kutatást nővére után, egyre jobban feltámad a múlt. Találkozik a régi szereplőkkel, felbukkan az a lány, akibe szerelmes volt és miatta nem őrködött azon az éjszakán, és az érzelmei is újra fellángolnak. Az erdőben ismét kutatásokat végeznek, ahol találnak egy női holttestet, ám ez nő idősebb és már szült is.
Az izgalmak fokozódnak és a tárgyaló termeben is nyernie kell ügyészünknek, megvádolt sógorának is segítenie kell és szembe kell néznie a múlttal. Csak a legutolsó oldalakon kapunk választ minden kérdésre, csak akkor lesz minden tiszta, hogy mi történt a fák között... Akkor és később
.