"Az éhezők viadala" polc

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

(A könyvek elérhetők a neten. 

Data-s link ahonnan letölthető a könyv:
http://data.hu/get/2641960/Suzanne_Collins_-_Az_ehezok_viadala.doc.html

A Futótűz pedig innen: http://data.hu/get/3444100/Suzanne.Collins.Futotuz-Konyvrajongok.pdf)

A mozifimnek (Magyarországon) eddig 104 millió forint volt a jegybevétele. Amerikában eddig 357 millió volt az összes jegyárbevétel, de ez dollárban.2012 augusztusában véget ért a varázslat: Az éhezők viadala felváltotta a Harry Pottert a legnagyobb példányszámban eladott könyvek listájának élén az Amazon internetes könyváruházban. 2008-ban debütált trilógiájából négy év alatt több kelt el, mint J.K. Rowling egy évtizeddel korábban bemutatkozott Harry Potter-sorozatának hét kötetéből. Sara Nelson, az Amazon.com webáruház szerkesztőségi igazgatója szerint ez a digitális kiadásnak is köszönhető, hiszen egyre többen olvasnak e-formátumú könyvet.
Az éhezők viadalának mindhárom kötete a megjelenése óta folyamatosan ott szerepel az 1995-ben indított internetes áruház legkeresettebb tíz könyve között nyomtatásban és e-könyv alakban is.