Karen Marie Moning Tündérkrónikák

Karen Marie Moning amerikai író, ő alkotta meg a Tündérkrónikák sorozatot.  Az eredeti sorozat öt könyvből áll.
  1. Keserű ébredés
  2. Álom és valóság
  3. A hajnalra várva
  4. Rossz hold kelt fel
  5. Új nap virrad
A sorozat MacKayla Lane körül forog, aki egy látszólag normális amerikai kisvárosi lány. Amikor testvérét Írországban brutálisan meggyilkolják, ő is Dublinba utazik, hogy megtudja mi történt. Érkezése után hamar rájön, hogy semmi nem az, aminek látszik az ír fővárosban. Megtudja, hogy a kelta folklór "tündérei" igazán léteznek.És az évezreddel ezelőtt kezdődött háború a Seelie és Unseelie tündérek között, most azzal fenyeget, hogy átterjed az emberi világba. MacKayla felfedezi azt is, hogy ő egy Sidhe -látnok (olyan személy, aki látja a tündéreket).

A gyilkos keresése közben rájön, hogy minden kapcsolódik egy sötét- és titokzatos könyvhöz a Sinsar Dubh-hoz. Ezt a könyvet sokan keresik, így többen (az pedig nem mindig derül ki, hogy kinek mi a szándéka) próbálnak a lánnyal szövetségre lépni, mert ő érzékeli a könyv jelenlétét, így lehetséges megtalálni. Barátok és ellenségek között kell a a lánynak megakadályozni, hogy a tündérek elpusztítsák az emberek világát, és nemcsak a gyilkost kell megtalálnia, hanem a saját múltjával is szembe kell néznie.

A sorozat sikere nyomán elkészül(t) még egy új trilógia, ami az eredeti sorozat egyik mellékszereplőjének kalandjait meséli el. Új karakterek is megjelennek a régi mellékszereplők mellett.

A Dreamworks megvásárolta a jogot, hogy mind az öt könyvből filmet készítsen.