A Trónok Harca házai




A Hét Királyáság legnagyobb családjai.


STARKOK
Jelkép: rémfarkas
Jelmondat: "Közeleg a tél!"
Központ:  A Királyság Északi Központja - Deres
Róluk: Ősi nemesi család. Észak urai és őrzői. Az ősi család nagy múltra tekint vissza; ők építették Deres falait és az északot elizoláló Falt is. A Stark ház részt vett a Targaryenek trónfosztásában. 
Jellegzetes családi vonás: Ők talán az egyik legtisztességesebb család. Eredendően sötét hajjal és szemmmel rendelkeznek, de a leszármazottak közt vegyesen akad vörös árnyalat is.
A család tagjai: Eddard Stark, Catelyn Stark (a Tully családból házasodott), Rob Stark, Brandon Stark, Sansa Stark, Arya Stark, Rickon Stark
Törvénytelen gyermek: Eddard Stark törvénytelen gyermeke: Havas Jon

BARATHEONOK
Jelkép: szarvas
Jelmondat: "Miénk a harag"
Központ: Viharvég
Róluk: Fiatal nemes család. A házat Orys Baratheon alapította. Miután Aegon Targaryent legyőzték a Baratheon ház lett Királyvár uralkodó családja Robert Baratheonnal az élen. A ház ekkor három részre szakadt három központtal; Királyvárral, Sárkánykővel és Viharvéggel.
Jellegzetes családi vonás: jellegzetes fekete haj és sötét szemek.
A család tagjai: Robert Baratheon, Cersei Lannister-Baratheon, Stannis Baratheon, Renly Baratheon, Joffrey Baratheon, Myrcella Baratheon, Tommen Baratheon
Törvénytelen gyermek: Robert Baratheon házasságon kívül született gyermeke: Gendry Baratheon, rajta kívül számos törvénytelen gyermeket nemzett Robert Király azonban sokat megölettek a Lannisterek.

LANNISTEREK
Jelkép: oroszlán
Jelmondat: "Halld üvöltésem!" és "Egy Lannister mindig megfizeti az adóságait."
Központ: Kaszter-hely
Róluk: A Nyugat védelmezői. Kalandorokból lett nemesek. Ügyeskedő lépéseiknek köszönhetően lettek uralkodók. Ők a leggazdagabbak a házak közül. Jelentős hatalommal rendelkeznek a birodalomban.
Jellegzetes családi vonás: Hajuk színe szőke. Szemük kék.
A család tagjai: Tywin Lannister, Jaime Lannister, Cersei Lannister-Baratheon, Tyrion Lannister

TARGARYENEK
Jelkép: sárkány
Jelmondat: "Tűz és vér."
Központ: Sárkánykő
Róluk: Ősi nemes család, valyriai gyökerekkel. A családban gyakori volt a vérfertőzés, hiszen a családi vérvonal tisztántartása miatt gyakran egymással házasodtak a családtagok. Gyakorta a vérfertőzés olyan elváltozásokkal járt, mint az őrültség. Aegon Targaryen, a Sárkány Király elfoglalta a Hét Királyáságot.
Jellegzetes családi vonás: tejszőke hajuk és ibolya színű szemük. A legenda szerint a Targaryen család szülőtteit nem égeti meg a tűz, hiszen a sárkányoktól származtatják magukat.
A család tagjai: Viserys Targaryen, Deanerys Targaryen

Forrás: http://gameofthrones.gportal.hu/